facebook


Saturday, 21 May 2011

Relax arr Derr!!!

papai sume!!!
Tasya dh nk pegi..
pergh!!! awat ak tulih lagu tu..
so euwwwww~

ari ni ak dh nk p UITM,Kedah..
tngok arr..bley duk relax lg..
Relax arr Derr!!!
hahahaha~
abah ak, mau tau arr..nk hantaq ak lpaih zohor.
buat2 lmbb ckit coz p awai2 bkn ada apa lg. :P

ak risau la..
ak duk pkiaq mcm2 psl kat IPT ni.
ntah la bru2 ni ak ada bc paper psl org kna buang IPT.
DAMN! 
ak hrp bnd tu x jd kat aku..
amin!!!

Kak Pooh dh p dh..smgt gilos!
yg ak ni bley duk blogging dgn on9 fb.
hahahaha~
besalah..Hidup Kena Relax.!
Kak Pooh dh dpt bilik dh.. T-T
dy dpt tingkat bwh..syok arr..
ak mai lmbt..sah2 dpt tingkat ataih..
lg la SYOK!
hahahaha~

* doa2kan ak ok...^^

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Friday, 20 May 2011

Hanya Luahan Perasaan.

hari ni, ak nk buat 2 entry.
td ak dh blogging..skrng ni ak nk blogging lg.
x prnah lg ak buat 2 entry dlm sehari..
tp hari ni ak buat 2 entry dlm sehari buat prtma kali. ^^,

entry ni skadar ak nk luahkan perasaan ak ja.
prasaan ak hari ini..
ha..mcm tu la prasaan ak hari ni..
  SAD + CRY= BAD MOOD
dh lama ak x nangis mcm ni.
ak ni kalau nangis, ska duk sorang2..
suka pendam prasaan ckit.
sbb tu rmai yg kata ak ni pndiam...
basah habis baju dgn bantal dsbbkan ak nangis kat ats ktil..
ak nangis bkn sbb esok..
tp sbb _______.
ak xmau bgtau coz agk berat hati utk dcritakan..
ak cma bgtau kat mak ak ja hal ni..
biaq mak plak buat report kat abah..
hgpa jgn duk pkiaq kut len plak.

hal ni smpai mmbuatkan ak hilang slera mkn.
dsbbkan mak suruh ak mkn..
so, ak mkn je la..walaupun perut x rasa kenyang bla ak sdah mkn.
tkut2 nnt ak kna gastrik mcm dlu plak bla ak x mkn..
xnk la..

ya, Allah! mmg nangis gila ak hari ni..
mata ak merah bila air mata ak berlinangan..
dada ak penat mnahan sedu-sedan..
arghh!!! hanya Allah s.w.t yg tahu perasaan ak bagaimana..
hal ni hny org terdekat saja boleh tau..

* ya, Allah..kau lindungilah diriku ini drp brlakunya perkara2 yg buruk dan yg x diingini.
ak hanya insan yg lemah dan insan yg x terdaya..
hanya pada-Mu yg ak boleh berserah dan ak meminta pertolongan.
amin ya rabbal alamin~!

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Esok?!!!

dan bila esok~:a3:
bhahahaha~!!!
bye2!!! Seberang Perai... :face47:
:face36: hye!!! Kedah...
ak nk jd org Kedah plak.. :P

ceh!!! mcm la jauh sgt..
hueh3~
dkat ja pun.. tp x bez la coz dh nk p..
packing brng x settle2 lg..
malaihnya!!! x smngat nk p la ak rasa..
awatla awai sgt kna p..?! :face33:

pergh!!! ramai jgk fren kat fb ak ni dpt UITM situ. :face61:
harap2 depa x knai ak..huhuhuhu~
so, kalau ak dh msuk U..
x bley la ak nk blogging n on9 fb sesgt. jarang2 la kut..
kat sana kna cari wifi la ak rasa..DAMN!!!
sabaq je la~

weyh!!! awat brng yg ak kna bwk tu bnyk sgt?!
kalau diizinkan, ak nk bwk rumah skali p sna.
hueh3~
bantal ak yg brbentuk ala2 Domo-kun tu.. :P
kna usung jgk..nyampah ngat aihh..
x larat la nk packing brng2 tu..

ak hrp dpt sbilik dgn Kak Pooh..
snang la ckit coz kmi ni dh mcm skepala..:D
ORIENTASI?!!!
OMG!!! ak hrp brjalan dgn lancar..
dan ak hrp bez.

*semoga ak baik2 di sana <Kedah>..n familiy ak baik2 di sini <Seberang Perai>.
mak..I:n:U.. :w:
along..take care:67:kat Japan tu..
abah pun sama..take care:67:kat Makkah..
kwn2 n shbt2..please don't forget me..
tv..I miss u babe...bhahaha~ :P

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Thursday, 19 May 2011

Sabtu ni...No!!!


fuhhh!!! fuhhh!!! fuhhh!!!
ni bknnya rncngan Fuhhh kat TV3 tu ye..
hahahaha~
ak tgh stress ni coz ari Sabtu ni ak dh nk msuk UITM..
i feel so.......
^_______^ ---> ^-^---> ^~^---> T-T---> T__T---> ToT''
RISAU BEB!!!
ak x pnah pun tnggalkan rumah or family ak..
ceh! tpu la..hahahaha~
pnah tp x la smpai brbulan2...
no!!!


barang2 x settle lg..
awat la brng bnyk sgt kna bwk ni?! >.<
jenoh nk usung nnt..
btoi ka ak nk bwk brng2 yg bnyk ni?!
mcm x kna ja.. =.=
bnyk gilos beg!
ak x larat wey! ak stress wey! ak mereng wey!
hahahahaha~ <gelak sprt khabisan btery>

awat la ex-classmates ak, sorg pun x dpt UITM situ?!
ak sorang ja dari kelaih ak p UITM situ..
x bez arr..
ya, Allah..mudah2an masa intake ke-2 nnt ada ex-classmate ak yg dpt..
amin!

* barang2 smua x setlle2 lg..qeja NGANGA kat dpn laptop ja ak tau..
bhahahahaha~!
wey, sapa2 tau nk buang MALWARE tu..tolong sat... T-T


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Wednesday, 18 May 2011

New Banner?


Banner yg buruk mcm beruk!!!
hahahahaha~
amcm banner ak? mst hgpa kata buruk smbil2 duk gelak kan?
kan3???
besalah..ak bknnya reti edit pun..
ak edit pun bknnya gna PHOTOSHOP mcm hgpa. T-T
ak x pnah pun gna Photoshop..
sbb ak xdk software dy la..
nk download tp xdk masa..<alasan> :P
nk downoad Photoshop ni igt snang ka?!
makan masa tau x! >.<
ntahla tenet slow.. <padan muka>
kuang3~

ak saja syok2 buat banner ni.. ^^,
padahal, ak bz skrng ni coz Sabtu ni ak nk choww dari Penang.
uwwaaaaaaaa!!! ToT
ak kna blajaq independent. jgn jd HOMESICK sudah.
so, sweet... :P

actually, banner ni ak edit gna PhotoFiltre, Photoscape dgn Picnik.
padahal x gna Picnik pun xpa ye!
ak gna Picnik sbb nk cari tulisan yg cun2.
kat Picnik bnyk tulisan yg lawa2.. ^___^
ak ska!!!
hahahahahaha~

PhotoFiltre tu pun sama..x download pun still bley gna Paint.
PhotoFiltre tu ak edit kat background ja.
hehehehe~
ketaq tangan oww edit background tu..
harap2 hgpa gna mouse yg brkualiti kalau nk edit background ye..
xdk kna-mngena pun..
kuang3~

Photoscape tu ak gna coz nk combine gambaq tu ja..
actually, ada 2 gambaq tau..
sblah tu mmg gambaq ak n sblah lg background kaler hitam yg ada tlisan tu..
hishh..satgi hgpa x phm plak..
phm2kan je la..
hahahaha~
x reti nk explain la..
sorry...

* rasa2 ok x banner ak ni??? kalau x ok xpa, ak bley baiki lg..
insyaAllah, kalau ak rajin..ngeh3~


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Tuesday, 17 May 2011

Poning Wey!!!


poning gilos ak rasa la ni!!!

tension pun ak dpt rasakan..
hahahaha~
lg brp hari ja lg ak nk jd org Kedah..
huhuhu~

hgpa nk tau psl apa ak pening??
smua ni dsbbkan PTPTN la..

alangkah bagoihnya kalau duit jatuh dari langit.
hahahaha~
toksah brangan la Tasya oiii..!
duit xkan jatuh pnya.. :P

ak pning psl PTPTN tu sbb Surat Perjanjian laa...
kalau ak dngaq psl Surat Perjanjian, msti ak tringatkan Sejarah..
Perjanjian Pangkor.
hahahahaha~
ak mmg minat gilos kat Sejarah..
tp rezeki ak utk dpt A, xdak la.. T-T
sabaq je la~

berbalik kpd Surat Perjanjian PTPTN tu..
hgpa tau x, nk cari kat mana?
sbb ak dh cari tp x jmpk2 pun..
bagai nk gila ja ak rasa..

* pape pun, esok abah ak nk call depa troih..
hahahaha~


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Monday, 16 May 2011

Page


 apakah itu PAGE???
kalau ditranslatekan kpd Bahasa Melayu ialah
MUKA SURAT
apasal ak buat tajuk PAGE ni?
dah xdk modal ke???
kui3~
sbb ak tngok bnyk PAGE yg plek2 kat fb la ni dtubuhkan.
almaklumlah nama pun MUKABUKU.
bukan stakat ada Muka ja Surat pun kna ada jgk la.
hahahahaha~

mcm2 PAGE la skrng ni.
bknnya ak nk protes ke apa sbb ak pun ada like PAGE plek2 jgk.
kuang3~
tp xdk la like blambak2 juz ckit2 ja
sbb nt lwk la plak bla kita tngok kat info kita penoh dgn PAGE yg plek2.
hahahahaha~

ak hrp la sgt2, jgn la trlalu obsess like PAGE tu ye. ^^
heeee~
ada jgk PAGE yg bley pkena org.
lwk jgk PAGE skrng ni kan.
dh ramai yg smakin kreatif mnghasilkan PAGE sendiri yg POPULAR.
igtkan artis2 ja ada PAGE yg sbegitu POPULAR.
huhuhuhu~

dan ak jgk brharap supaya jgn over sgt dgn PAGE tu..
kekadang ada PAGE yg agk sensitif dan negatif.

orraitt!!! ari ni dah 16/05..
ak x lpa nk ucpkan SELAMAT HARI GURU kpd guru2 kat Malaysia ni..
termasuk mak aku..hehehe~
Terima Kasih Cikgu Kerana Mendidik Kami.
Jasamu Amat Dikenang.
"Murid2, sila buka buku teks MUKA SURAT __"
argh!!! rindunya..

agak2 ak bley x jd ckg?
ak igt lps amik degree nt nk smbung amik ckg.
tp makan masa la jgk :D.

*hgpa yg xdk PAGE tu, xmau tubuhkan ke?asyik duk like PAGE org ja.
hahahaha~!


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Saturday, 14 May 2011

Yeappy!!! Dapat Lappy. :)


heeeee~
sukenye!!!

sapa yg x ska kalau dpt bnd yg kta nak?
mst ska pny! ^^,
ak dpt lappy Toshiba.
xdk la mhl sgt mcm lappy along tu, juz seribu lbih ja.
asal bley gna sudah memadai.
lgpun, asyk pakai pc n lappy org ja.
kui3~

kalau x, nk bli lappy kat Pc Depot.
nk cari brand Toshiba,tp kat situ smua yg 2 ribu lbih.
nk amik Dell tp tkut2 x bez plak.
so,kmi ronda kat kedai len plak.

finally,jmpk la lapy ni!

TOSHIBA SATELLITE C640
lappy ni pakai ilmu apa ntah.
ak dh jatuh hati kat lappy ni.
hahaha~
actually,ak nk lappy yg ringan2 n kcik2 ja.
coz x larat aihh nk usung lappy yg besaq2 n berat2.
hueh3~

tp lawak la time nk bli tu.
pening pala gila coz bnyk sgt lappy smpai x reti nk plih.
slps hbis dpt lappy yg buat ak jtuh hati tu,dy nk install la software ka pape ka kat lappy tu.
xkn kmi nk duk saja kut.
so,kmi p mkn KFC kat Megamall.
ngeee~

hahahahaha~
mcm mana bley terjadi prkara sprt ini?!
mak ak kna saman daa~
adoy!!! mcm2 aihh.. @.@
x ltak kupon parking pny pasal la.
sabo je la~

* apa la adk bongsu ak tu, org kata jgn habaq kat abg chik. dy p habaq jgk.
ayooo! dengki la budak tu nt,ni yg ak x ska. =.=
adk ak tu mmg x bley simpan rhsia la..
anyway, trima ksih mak! ^^,

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Wednesday, 11 May 2011

Jiwang?


huhuhuhu~
awat ak bt tajuk lagu ni???
JIWANG?
adakah ak ni jiwang?
adakah ak ni ska berjiwang?
adakah ak perlukan wang?
oppss!!! sudaaa~

ak nk cter psl jiwang la ari ni..
hehehehe~
nk kata yg ak ni jiwang,ak rasa x kot..:P

mari kita baca psl JIWANG ak..
jiwang la sgt.. :P
sejak 2 menjak ni, knapa awk mnjauhkan diri drp sy?
btol ke awk busy?
adakah awk bosan dgn sy?
mungkin sy x sesuai dgn awk?
adakah awk sudah ada ______?

kalau awk dh x sudi dgn sy..
katakan je la..sy redha..
lgpun, mmg x bley la nk brcinta kalau kita ni mmg x prnh brjmpa.
mungkin kita xdk jodoh..
mungkin kita hny sesuai berSAHABAT.. 
tp sy rasa dgn berSAHABAT lbih terjamin..

apa yg terjamin plak ni? =.=''
terjamin PERHUBUNGAN la..
xdk la prasaan mcm ni..
kononnya nk berjiwang, pdhal x reti pun..
kuang3~

habaq je la..sy dh ready nk dngaq. T-T
tp agk sedih la kalau awk nk tnggalkan sy..
ni FIRST TIME sy nk rasa alam percintaan♥..
mmg sblm ni sy x prnah..
sbb tu sy rasa amat keciwaaaaaaaa....!


hahahaha~
kita gelak sama dy..

arghhh!!! sudahla..
smakin mrapu la plak..
malaih la ak nk berjiwang..
<sbb ak x reti la>
jgn gelak ye, sy sedaq yg sy ni x reti nk berjiwang.
mood tgh sdih tp xpa coz sy still ada SAHABAT.
actually, sy lbih pntingkan PERSAHABATAN drp PERCINTAAN..

* xdk bnd yg perlu ak katakan....huhuhuhu~

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Sunday, 8 May 2011

Cuai Tak Bertempat.

Selamat Hari Ibu kpd sapa2 yg bergelar ibu,mak,mummy,mama,ummi
dll..

ari ni, ak nk crita psl ak p Tesco..
ak,mak n adik bongsu ak..
3 dara..
oppss!!!
hahahaha~
p Tesco bkn saja2 ye..
ada barang nk kna bli.
barang apa ekk?

barang nk p UITM tu la..
ngada2 btoi aihh..
nk kna bli kain warna gelap..=.=

dh hbis cari kain yg warna gelap tu, kmi p bli cokelat plak..
adik laki ak tu la..
mngalahkan org mngandung..
pesan cokelat Kinder Bueno sampai 2..
tngok2 kna bli 3..
sengaja btoi aihh Tesco ni..
p lekat Kinder Bueno sampai 3 tu buat apa?! >.<
kut la buy 1,free 2..hehehe~

dah selesai bli cokelat..
kmi pun truskan prjlnn..
singgah sat kat kedai brooch..ada brooch yg berkenan ke???
hehehehe~
mak ak yg suoh singgah, ak pun ikut je la..
beli je la brooch yg berkenan..^^,

lepaih beli brooch..p usha2 tudung sat.
ak ni pantang tengok tudung, mau ja ak nk beli..
ngeee~
ak pilih la tudung yg ak berkenan, tmbh2 kaler koko..
ak obsess dgn koko nih..
heeeeeeeeee~
ak pun p la try tudung..
eh2..silap, bkn tudung tp shawl.

ak pun p la try pakai sat kat bilik persalinan tu..
kna try la, 1st time ak pakai..
oppss!!! kantoi sudah..
hahahaha~
brng2 yg kmi bli tadi, ak letak kat tepi dinding dlm bilik tu..
dh hbs try shawl tu, kmi pun nk bramboih la dr kedai tu..
brng2 yg kat tepi dinding tu...
ALAMAK!!!

jeng..jeng..jeng...
time nak turun dari escalator..
adoy!!!
terlupa barang2 td...hgpa tau x escalator tu mnatang apa?
hahahaha~
kalau xtau p la tny pak cik Google..
mcm2 aihh..bru ja turun ckit dr escalator tu bru tringat..@.@
tanpa segan-silu
terpaksa la ak,mak n adik bongsu ak tu
Berlari Melawan Arus escalator tu..
alang2 blakang kmi xdk orang..
hgpa jgnla duk byngkan..


pelawok...pelawok...pelawok...
semua org tengok kmi len mcm..
wow!!! mcm Super Power la plak..
hahahaha~

* aku harap, hgpa semua jgnlah jd mcm aku tu...cuai pun x bertempat..
sungguh memalukan..



Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Saturday, 7 May 2011

Result Yang Aku Nantikan Sangat..

Alhamdulillah...
result yang ak nantikan sesangat sudah pun kluaq.
ak nntkan sesangat sbb ari tu kan ak ada interview..
so,ak x sabaq la nk tau result ak tu..
sama ada lukisan2 n qeja2 khusus ak tu bley dtrima ke x..
bukannya lawa sgt pun lukisan ak tu..

ak dpt UITM, Kedah..
sangaaaaaaaaaaaaaaat dekat..
hehehehe~
tmpt angah ak study plak tu..


snang la ak nk tny dy pape..
snang la parents ak nk mai jemput ak..
huhuhuhuhu~
harap ja ada lesen, transport sndri xdk pun.. xDDD!

Alhamdulillah..ak brsyukur x trhingga..
u know why???
sbb ak dpt course yg ak minat sesangat..
ngeee~
Diploma Seni Lukis & Seni Reka (Seni Grafik & Media Digital)
waa~! very interesting..
ak mmg x sngka bley dpt..
ak igtkan ak x dpt dah coz ramai yg mintak tu..
lgpun, ak bknnya amik MPV..
kalaulah ak amik MPV, mst lg bez coz dh pnah blajaq psl animation.

kalau ak buh Tekstile pilihan prtama ak masa interview ari tu..
alamatnya, ak dtmptkan kat Klate le..
hahahaha~
ak ltak tekstile pilihan ke-2 ak..^^,

ak suka jgk bla ak dpt UITM ni coz...
kalau x dpt, AUCMS la ak ditmptkan oleh abah ak..
hahahaha~
abah ak nk sgt ak msuk AUCMS..
awat ntah?! =.=
dekat la kut..

pasai PLKN plak...
zZzZzZzZz~
ak trpksa buat surat pnangguhan..
msuk UITM pun ada check-up jgk..>.<
malaihnya ak...nt ak bwk surat check-up PLKN la..
ak malaih nk jumpk doktor laki ari tu..
sengal~=.=
kalau ak tngguh PLKN, bla pnya PLKN yg ak kna p ekk?

hmm..ak ready ka nk msuk U ni???
awat depa buat awai sgt?!
21/05/2011
grrr...>.<
brng2 pun ak x prepare lg, brng PLKN ada la..
hahahaha~

* Alhamdulillah..syukron2!!!
tma kasih Cikgu Azeah (ckg PSV) sbb snggup ajaq kmi sblm p interview ari tu..:D
insyaAllah, kmi xkan sia2kan pluang yg ada ni.

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Patutkah Aku Tangguhkan PLKN demi IPTA???

ari ni bley dah semak result UPU..
sorry la trsilap info ari tu..actually,ari tu utk interview ja..
huhuhuhu~ 
ok..ketaq jgk la masa ak nk check tu coz ak duk pkiaq kalau ak x dpt IPTA,
xkan ak nk msuk IPTS or Form 6..?
IPTS=AUCMS, F6=SMK Badawi
ntah la tenet slow tahap gaban, nyampah ak! >.<
ak pun check je la walaupun tenet lembab..
hahahahaha~

TAHNIAH! anda telah berjaya ditawarkan bla..bla..bla..
ngeh3~
Alhamdulillah!!! syukur la ak dpt msuk IPTA.
TAHNIAH jgk kpd budk2 lpsn SPM 2010 yg dpt..
yang x dpt tu xpa, mungkin rezeki hgpa kat lain..rezki kita ada di mna2..^^,
hmm..
x sia2 ak p interview ari tu..
ak dpt kat UITM sbb interview ak ari tu mantop kut..:P
tp xtau lg dpt UITM mna, esk bru tau..

ya, Allah! agk2 patut x ak tangguh PLKN demi IPTA..?


mcm2 pendapat kwn2 ak kat fb tu bg..
ak ingat nk tangguh PLKN coz IPTA bley ka tangguh?
brng2 PLKN ak dh prepare tp nk buat mcm mna?
ada yg bg pndpt, brng2 yg dlm beg tu utk ak troih msuk IPTA..
hahahaha~
mcm2 la hgpa ni..tp orrait jgk idea tu..^^,
thanks kpd sapa2 yg bg pndpt tu..

ak rasa mcm nk demam bila ak bc page SPM 2010 kat fb tu..


coz mcm2 pndpt depa bg..
hgpa p la try bc..bley jd gila ak rasa..
hahahaha~
abah! mak! tolongla ceq ni..
awatla ak x dpt PLKN group 1 ???
tp kalau ak dpt PLKN group 1, sure ak x sempat amik lesen..
hahahahohoho~
adakah ak dh ready utk msuk U???
zZzZzZz~

* ok..insyaAllah, esok ak bgtau hgpa ak dpt UITM mna..sbnaqnya, ak pnyalah excited
nk masuk PLKN..kat Perlis plak tu..tp tngoklah mcm mna nnt.. :)



Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Wednesday, 4 May 2011

Happy Birthday Kawan!!!

Epy Bezday Shahril Iqhram!!!
sorry la...hg nk ak post hadiah kat hg tp ak x post kat hg pun..
ak ni jarang la p post barang kat pjbt pos tu..
entry ni khas ak bt kat hg..
hrp2 hg trima la ye..
huhuhu~

                                                                     sorry tau kalau background entry ni buruk..
                                                                      ak x reti nk pilih la..tp comel kan???
                                  ngeh3~
                                                                                   ak hrp hg trima la hadiah ak yg x sbrapa ni..

                                                                ak nk mintak maaf lg kat hg coz ak x tgoq hg pun kat fb..
                                                               ak ni sgan la nk tgoq2 org yg ak x brp knal..
                                                                  tmbh2 hg tu laki, xkn nk ak tgoq kot..
                                                 ak ni bknnya reti tgoq org.
                                  hehehe~
                                                                ak nk brtrima kasih kat hg coz sudi jd kwn ak..
                                                 hg ni baik orgnya, sbb tu ak ska kwn dgn hg..
                                               dah2..xmau puji lbih2, nnt hg prasan lbih..
                               hahahaha~ :P

                                  orraitt! SELAMAT HARI TUA.
    SMOGA DPNJNGKAN UMOQ N DIMURAHKAN REZEKI..
        sekian~

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Check-Up..

Warghh!!! malasnya ak..!
nk p klinik pun ak segan..
ari ni ak p klinik Sg. 2 utk bt check-up..
dh lama ak x jejak kaki kat klinik tu..
ari ni ari Rabu..so, rmai la budk2 kcik kat klinik tu..
comel2 la baby kat situ..
tmbh2 baby cina..


comelnyaaaaaaaaaaaaa~!
mcm ak nk culik ja budk tu..
hahaha~

sudah2...ak nk cter psl ak bt check-up, bkn psl baby..
hueh3~
mula2 ak kna isi borang la dulu kat kaunter..
xkn nk serbu doktor suoh check ak.. @.@

first, ak p check GIGI ak dulu..
tba2 ak jmpk Awatif, ex-student skolah ak..
ak pun senyum je la..
SENYUM TAK PERLU KATA APA2..
gigi ak no problem..
hahaha~

dh hbs check gigi..
second, ak kna buat URINE TEST...
ZzZzZzZz~
ni la yg ak paling x suka! >.<
mula2, ak kna p kat kaunter dy dulu la..
adoyy..Doktor laki ka...
dy tny ak smbil duk snyum2 plak..=.='
pe kes?!
ak pun renyih la mcm kerang busuk...^____^
dh selesai, dy bg la kad klinik tu kat ak balik..
lpaih tu duk sebut nma ak brulang-ulang plak..=.+
dy tnya la kat ak.."P PLKN sorang ka,berdua ka,bertiga ka, ramai ka,dgn kwn???"
haiyaaa~!
pa pny soalan dy bg kat ak ni..
ak kata la ramai n dgn kwn..
lupakan je la cter psl doktor tu..

third, ak kna p kaunter B..
ak kna check berat, tinggi, tkanan darah, mata n ksihatan...
BERAT???
hohoho~
xmau habaq la kat hgpa..
malu ngat aihh coz berat ak agk naik, ni mst asyk trperap kat rumah ja..
tp x la berat sgt..:PPP
berat ak normal la..
hahahaha~
TINGGI???
yg ni mmg ak x bley caya..
mcm mna ak bley jadi rendah plak ni..
mst klinik tu muhong ak..
x pun, time ukur tu ak x duk diam.
mna bley 157cm jadi 155cm?!
tpuuuuuuuu~!!!
kalau bley ak nk tinggi ak 160cm...! >.<
tu pun, bla la ak bley jd tinggi..?
hueh3~
TEKANAN DARAH???
tba2 nurse tu selak lengan baju ak blah kiri..
wowowow~!
nk perkosa ak ka?!
hahahaha~
sakit wey! dy pam tangan ak ni..
sampai tangan ak jd lembik..hek3~
ntah la tangan kiri..tangan kiri tu mmg ak sensitif ckit..
sabaq je la~
MATA???
matalah anugerah yg tidak ternilai..
hehehehe~
mcm buat iklan Permata Hijrah plak.
nurse tu bez...baik sungguh!
mata ak xdk masalah la...
ak mkn Innershine tiap2 ari..:PPP
xdk la..mana ak mkn mnatang tu..
KESIHATAN???
amboi, doktor pnyalah cun!
bergaya plak tu..dh x mcm doktor ak tngok..


hehehehe~
doktor cina..pkai skirt plak tu..
ak igtkan sapa..=.+

Habis la sesi check-up ak ari ni..

*OPPSS!!! ada 1 yg ak trtinggal la...ak x p check blood group ak la..nk p check ke x ni???















Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Monday, 2 May 2011

Form 6???

mcm2 brita ak dngaq skrng ni.
tmbh2 utk budk2 lpsn SPM 2010..
besa lah, skrng ni dh msuk bln 5..
so, mcm2 brita la kluar..
UPU, KPLSPM, MATRIK dan ari ini..
FORM 6..
<sorry la, kalau ada brita2 lg yg trtinggal> :P  

FORM 6???
nk msuk ke x???
hohohohoho~
pape pun, ak x lpa nk ucpkan skalung TAHNIAH kpd sapa2 yg dpt tu..
termasuk ak sndri "SMK Badawi" tuuuuuu~
tu pun ak check kat tenet sbb Irwan bg link kat ak..
THANKS!!! ^^,
ak dngaq, smua x mau msuk form 6 trmasuklah ak..
hueh3~
ak nk msuk amendenye, ak kna p Perlis 17/5 ni.
ada misi yg ak kna buat slama 3 bln..PLKN daa~
brsarang la blog ak ni kan?
tp xpe...insyaAllah, lps ak balik nnt..
ak nk update blog ak psl ak duk Perlis tu..
hahahaha~   

orraitt2!!!
ak nk tny pndpt hgpa mngenai form 6..
agk2 hgpa, knp rmai yg x mau msuk form 6???
*kna pakai bju skolah smula?
 -alasan ni sudah bnyk kali ak dngaq
*malu sbb x lyk msuk IPTA or....?
-bley trima ke x?
*asyk jmpk ckg tu ja?
-sengal~
*sstem blajaq yg agk berbeza?
-hmmm...

bg ak..pndpt tu smua x bley pakai coz tu pndpt yg NEGATIF..
mungkin ada pendapat yg POSITIF bila kita pkiaq2 kan?


*orraitt!! pkiaq2 la hgpa smua..pkiaq leklok ye..
                                                                                   
                                                                       
Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Sunday, 1 May 2011

Result owh Result~!!! aku tetap akan menunggu mu..

skrng ni dh msuk bln 5 atau jgk dpnggl bln Mei..
ak x lpa jgk bln Islam 27 Jamadilawal 1432H..<pdhal tngok klender> :P
adesss!!! cpt sungguh masa brlalu.
yg ak ni duk terperap kat rumah ja.
hmmm..
x lma lg ak dh nk p Perlis.
daaa~
17/5 ni la!!! >.<
dh nk dekat dh tu..
brng2 ak x prepare lg pun..
ak rasa mls nk prepare coz xtau nk bwk brng bnyk mna..=.=

psl interview ak ari tu plak.
depa pakat duk kata result kluaq mggu ni..
haiya~!!!


risau la jgk coz xtau dpt ke x ni.
agk2 ak bley dpt ka???
kalau ak dpt, ak nk p ke x???
jgn2 ak dpt tekstile???
hohoho~
bnyk btoi persoalan ak tu..

hgpa jgn risau psl result ak tu..
hgpa x risau pun coz result tu utk ak, bkn utk hgpa..=.='
hahaha~
nnt result tu kluaq, ak bt la pengunguman kat blog ni n x lpa kat fb ak tu..
bkn stakat kat blog n fb ja ak bt pngunguman..
radio,tv,paper,mjlh pun sama...
hahaha~!
koya la plak ak ni..:PPP

orraitt!!!
bnd2 tu ja yg bley ak share dgn hgpa. :)

* mudah2an ak dpt lah course yg ak minat tu..kalau x dpt pun, ak kna redha. ^^,



Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Thursday, 28 April 2011

STRESS!!! Mcm ak nk BLASAH ja budak tu..!

stress!!! >.<
sorry, entry ni ak xmau share kat fb coz agk personal..
tp kalau dh trbaca tu..
silakan je la..



ak stress gila ari ni!!!
bkn stakat stress saja tp mcm nk nangih ja ak rasa.. T-T
hny Allah saja yg tau prasaan ak ni mcm mna..
ya, Allah!!!
awatlah adk laki ak jd mcm tu?!
kna rasuk ke ape?
ak rasa mcm nk blasah dy ckup2! >.<
ak rasa mcm dh hilang sbq dh td..
tp ak kna sbq coz sbq tu kan sparuh drp iman..
iman tu mutiara la pulak..
huhuhu~

hmm..
tu luahah dari sudut hati ak tau.
jgn main2!!!
bak kata PCK "don't play2 ye"
ngeh3~
ak mrh dy pun brsbb la..bknnya xdk sbb..
dy tu mmg, asyk mintak apa2 ja kat mak..
nk yg tu..nk yg ni.. @.@
td dy mintak PS2 kat mak..
esk plak tu yg dy nk..
tau la PS2 tu agk ktinggalan ckit..
but..
tngoklah harga dy!!!
dy igt fmly dy ni org brada ka???
dy igt duit bley jatuh dr langit ka???
duit bnyk sropa xtau nk bt apa..
ak x lma lg nk p PLKN..
yg abah plak nk p umrah..
ya, Allah!!!
jgnla dy duk bt prangai lg mcm tu..
tp..
alhamdulillah la..angah ak balik..
dy bley tolong ajaq ckit budk tu spya jgn kurang ajaq..
hmm..tp angah ak ni cuti smpai bla la plak?!

td mak marah, pndai plak dy nk mnjwb..
mnjwb dgn PNOH SOPAN n BERADAB.. :PPP
mmg pntang diajaq btoi budk tu..
hrp ja dh besaq pnjng tp prangai..?!!
awatla adk ak jd mcm tu???
tu dh kurang ajaq nmanya..


lps tu duk ungkit psl duit2 yg gna utk along n angah..
pandai la dy ni duk ungkit2..
mmg nk kna tabOh kut..
mak kluaqkan duit kat depa pun ada sbb..
yg dy tu bkn ada sbb pun coz nk bli brng yg alah tu..
barang yg x berguna..for me la ye..
igt PS2 tu 1 sen??! nk suoh mak tolong tmbhkan duit konon..
mcm la dy tu ada duit blambak2 kalau nk mak suoh tmbhkn duit..

lps dh hbs mnjwb..brani dy tolak pintu kuat2..
GEDEGANG!!! 
trkjut beruk troih adk bongsu ak..
tanda marah sgt la tu coz x dpt bnd yg x brgna tu..
jln duk hentak2 kaki plak..
ak suoh dy p smayang maghrib, duk bt trhegeh2 plak dy tu..
dy tu mmg..
nk kna tabOh dgn abah mcm dulu la kut..
la ni duk mintak PS2..nnt moto plak la kut..lps tu nk mintak apa plak?!
BUKU LIMA???

* apa2 pun, ak kna bt something ni..x bley mndiamkan diri ja..

Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Saturday, 23 April 2011

Alhamdulillah!!! ^___^



tma kasih bnyk2 coz mnjd follower ak tau!
bru ja dlm 1 mnggu 4 hari follower ak dh smpai 100..^__^
snyum lebaq la ak ni..
ngeee~
hgpa nk tau ka cara nk tmbhkan follower hgpa tu???
ni la cara ak..------> follow blog org n tnpa sgan-silu bg link blog kita kat depa..
insyaAllah, stiap prbuatan yg baik akn dibalas dgn baik..
prinsip ak tu..
actually, ak nk follower ak smpai 100 sblm ak p Perlis nnt..
hehehehe~
x lpa ak nk ucpkan kpd tuan empunya blog ni---> ummi syafiqah
ini BUKTI dy dpt hadiah dr ak..


hahaha~
xdk la..mlwk ja..
sorry la ye..xdk hadiah la plak..tp entry ni sy hadiahkan utk awk.. :D
hgpa smua bley la follow blog dy yg cun-melecun tu..
siap ada info yg mnarik lg..
nnt nk usha blog dy sntiasa la..
hehehehe~

ak x lpa jgk nk brtrima kasih kat org len yg jd follower ak..
FOLLOW ANDA AMAT DIHARGAI
saya x lpa la nk usha2 blog hgpa..
jgn risau ye..^^,
10x u all!!!


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Thursday, 21 April 2011

Zaman Kanak-Kanak ♥






boring,boring n boring..
mmg boring lah slalu coz holiday berbulan2 dr lps exam lg..mmnjng duk ngadap comptr..
huhuhu~
ari ni ak nk updates jgk blog ak ni walaupun ak x jln mna2.. ^^,
eh2..x jln mna2??? mna ada.. >.<
ari ni ak ronda nek bsikal sorg2 kat dlm kmpung smata2 nk snap gambaq tempt2 yg ak n member2 dlu pnah lepak..member ak tu adik ak sndri n spupu ak..hueh3~
sorry la klau gambaq yg ak amik gambaq ni x cun, amik gambaq pun juz gna nfon ja.. ^__^

 

hahaha~
ni tmpt paling bez yg pnah kmi mlepak iaitu pokok rambutan bkn Tanjung Rambutan..
bez, oww..mlepak kat sini..!!!
kami pnjt pokok lah, x heran la kalau jatuh pokok tu..x sakit pun..
dulu2 mmng ada skali ulat bulu bnyk kat pokok ni..ntah la sbb apa..
mmg sakit la kalau trpgang ulat bulu tu..ak besa kna tau!
hohoho~ syok gilos!!! ^^,
pokok ni mmg bnyk knangan la..


apa ni???!
ni parit namanya...
hahahahaha~
ni pun salah 1 tmpt yg kmi pnah mlepak.. ^^,
kami pnah jmpk 1 polystyrene yg bsaq n pnjng kat sini tau.. <x silap ak la>
hahaha~!
polystyrene tu kmi gna time bnjir, nek ataih tu bt mcm sampan..
syok oww!!! jgn jelez.. :PPP
tmpt ni jgk, tmpt kami tngkap ikan..ikan sepat, ikan puyu..
yg paling bez cara kami tngkap ikan la..mmg senang n cepat.
bhahaha~!!!
ni la cara orang pro..----> gna TUDUNG SAJI
mmg power kan???!
haish..tudung saji tu dh x gna dh la..rosak dah.. ^^,
bnyk ikan la kmi dpt..ngeee~
ha..kmi plak x men la msk tpu2..
kmi msk yg btoi2 la..ikan bakaq..kat kmpung blah mak ak plak lg la dsyt!!!
kmi msk belangkas..mmg sedap la..! <telan ayiaq liuq>
mmg bez kalau duk kat kmpung...
kan3???



ni plak bendang namanya..

ikut arr..ada org pgil sawah padi, ada org pgil bendang..
hmm..kat sini lah tempt yg agk special coz ini lah tmpt kmi men layang2 n berkubang..
hahaha~!
kmi x kesah la kotoq pun wlaupun kna marah dgn parents..hik3~
kotoq2 n kna marah tu prkara kecik ja..hgpa pun msti pnah kna marah kan?
besalah, dlu2 kmi mmg nkl "ckit"..ckit ja ekk..
sblm bakaq jerami, kmi mmg ska lepak kat sini..tidoq la, men layang2 la..
x kesah wlaupun nnt bdn jd miang..
hohoho~


surau..tmpt smbhyg..
kmi ada la jgk mlepak kat sini coz dlu2 ada tmpt men pingpong kat sini..
surau ni dh x gna dh skarang coz dah rosak..
sdih la bla ak tngok surau ni.. T-T
xpa2..nk crita ckit psl kmi pnah mlepak kat sini..
actually, surau ni gna time smayang maghrib, isyak n subuh..
masa dlu2, ada la pndakwah mai kat surau ni..mcm besalah org dakwah.. ^^,
kmi ni pun tumpang skaki la brdakwah..
apa lagi..join dgn depa la..smpai kna marah dgn arwah tok.
hahaha~
kat rumah dah ada mknn, nk join mkn dgn depa plak..
dngaq depa crita psl soal agama lah..
bez2!!!



     dah lain tempat ni..
huhuhu~
kmi ska la jgk lepak kat sini, tp time ayiaq kat dlm longkang tu xdk la..
yg rumah besaq tu bkn rumah ak ekk..rumah sapa pun ak xtau, lgpun ak x pnah msuk rumah tu..
kat sini, x bnyk sgt pun crita psl kmi mlepak..juz nk bgtau ja.. ^^,


kat ataih titi n bwh titi ni ialah tmpt yg kmi pnah mlepak..bwh titi tu!!!
dasyat la kmi ni..hahaha~
btoi ni, x tpu!!! >.<
masa dlu ada budak mna ntah crita psl kmi lepak kat bwh titi tu smpai arwah tok dpt kesan.. @.@
x guna pny budak !!! mmg nk kna taboh btoi la..
hmm...
kmi pnah jgk balik lmbt smpai nk maghrib coz duk lepak kat sini..
arwah tok pun smpai marah2 kmi, kmi pun tkut nk balik rumah la..mmg pun kna marah, org nk smayang magrib yg kmi ni duk mlilau..
hohoho~
kat sini jgk, time dlu2 tmpt mat rempit lepak..
skrng ni dh xdk dh mat rempit, maybe depa dh insaf or.....
xtau la...
LU PIKIR LA SNDIRI...! hueh3~


titi ni..
hoho~seram la..
kayu pun dh reput skrng ni..
ak pun x brani nk lalu kat situ..hehehe~
kat sini, kmi x brp sgt lepak..


ni pokok kabu..
kmi x brp lepak sgt kat sini coz seram...adk ak la duk mmndai crita... @.@
kat kwsn ni la jgk tmpt kmi tngkap rama2..
smpai kna ketit dgn pnyengat..
hahaha~
bez jgk kna ketit..smpai mrambu ayiaq mata..T-T

ini crita psl ak kecik2..
klau crita psl hgpa kecik2 mst bez jgk kan??? ^^,
sbnaqnya, bnyk lg tmpt yg pnah kmi lepak sama2...
kmi pnah la jgk men game..football, PS1, askar2 kcik, gasing paku, beyblade, crush gear, control car..mcm hgpa jgk.. ^__^
kmi jgk kalau ronda2, mst la nek bsikal sorg satu..
kdg2 nek satu bsikal smpai 3 org pun  ada..hek3~
ak la tukang kayuhnya... =.=

*ok..that's all my story...ni ak nk tunjuk ckit poster ak yg ak bwk p interview ari tu..
x lawa pun..cma besaq sangat smpai depa trkejut...hehehe~


Jangan Lupa LIKE dan KOMEN ^^

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Nur Syariza Natasya